Ga naar hoofdinhoud

De rokjesbarometer, skirtdayapp.

Skirtday,

Lang, kort, knielengte, gestreept, met ruit, stoer of netjes: wanneer weet je dat het rokjesdag is. De rokjes mogen het gehele jaar door uit de kast, zonder panty of met maillot de straat op. Rokjes zijn weer in de mode voor elke dag! De rokjesdag is ontstaan doordat Martin Brill in zijn column in het parool en later de volkskrant “rokjesdag” had uitgeroepen. Het was zijn observatie vermogen waardoor hij met precisie de eerste zomersdag in het jaar aankondigde. Alsof het een afspraak was alle vrouwen een rokje lijken te dragen. Sinds het overlijden van Brill is het elk jaar een discussie, wanneer is het rokjesdag? Er is nu een app ontwikkeld die aangeeft of het rokjesdag is of niet. De Skirt Alert is gratis te downloaden. Rokjesdag heeft geen vast datum maar is afhankelijk van een aantal factoren, de grootste factor is het weer. Dus wil je een rokje aan kijk dan even op de skirtday app. Check aan de hand van de app welke rok het beste bij je past.

APPELFIGUUR Vrouwen met een appelfiguur zijn voller rond hun middel. Rondingen zijn mooi maar veel vrouwen willen er toch niet te veel nadruk op leggen. De truc is om dan schuine strepen te gebruiken, zodat je wel mooi vol oogt, maar niet te breed. Een kledingstuk dat niet mag onbreken in jouw kast is de rok die om het middel sluit.

PEERFIGUUR Een peerfiguur heb je als wat smaller bent van boven dan onder je taille. Met je kleding leg je daarom de nadruk op je bovenlichaam. Dit doe je door zwarte en donkere rokken te dragen in combinatie met lichtere tops. Het perfecte item voor jou is een rok die aan de bonvenkant strak zit en aan de onderkant uitloopt.

ZANDLOPERFIGUUR Bij een zandloperfiguur draait het allemaal om accentueren. Hoe je dit doet? Draag strak aansluitende  en getailleerde kleding in effen stoffen, vermijd te drukke patronen op je kleding. In jouw kledingkast mag de kokerrok niet onbreken.

ATLETISCH FIGUUR Met een atletisch figuur bedoelen we een slank, gespierd figuur met weinig rondingen. Om rondingen juist te creëren kun je je kleding aanpassen. Kleding met veel tierelantijntjes en rokken met een hoge taille zijn onmisbaar in jouw garderobe.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top